Comença el nou cicle de lectures KADDISH RADIKALS

Cicle de lectures KADDISH RADIKALS

El Teatre Kaddish proposa per a aquest any un nou  cicle de lectures dramatitzades, sota el nom  de “KADDISH RADIKALS”. L’objectiu és dur a terme lectures de textos contemporanis que, per la seva forma o pel seu contingut, es puguin considerar “revolucionaris”.

Les lectures dramatitzades es realitzaran un diumenge de cada mes a les 12:00h del migdia. Així podrem gaudir de l'espectacle mentre fem un vermut. 

Per començar el cicle, us proposem una xerrada a càrrec de Xavier Padullés, professor de Teoria i Història a l’Institut del Teatre de Barcelona. 

19 de febrer, a les 12:00h, al Teatre Kaddish, 

D’Èsquil al teatre postdramàtic. Una mirada política

Farem un recorregut pels 2500 anys de teatre occidental, entès com una eina de transformació i de reflexió social. D'una  dramatúrgia textual en què l'actor és el centre de l'escena, passarem a la postdramatúrgia, en què discurs, text, logos i actors queden desplaçats per la intertextualitat, a través de la qual l'espectador esdevé el centre de la representació. El desplaçament: un producte de la realitat youtuber, en què tothom pot tenir els seus 5 minuts de glòria, en poder ser escoltada la seva petita intrahistòria. Arlecchino i Colombina convertits en jo, tu i nosaltres, en un nou tipus de representació en la qual qualsevol espai és un no lloc de presentació post-teatral. Tot i quedar desplaçades de la carpa central d'aquest gran circ social, com és aquesta societat de l'espectacle, les arts escèniques han de continuar emocionant, però també fer reflexionar, com una eina de transformació social.