(Tancat) Formació hivern 2019

OFERTA FORMATIVA TEATRE KADDISH *HIVERN*

L’oferta de cursos i tallers del Teatre Kaddish vol donar resposta a les necessitats de formació en arts escèniques de la ciutat en totes les edats i nivells. Treballem per oferir una formació variada i rigorosa, i per integrar els diferents grups de formació en l’activitat general de l’entitat, per tal de fomentar la creació teatral, la cohesió i la participació, tot dialogant amb altres disciplines artístiques.

L'oferta del Taller Teatre Kaddish és:

 

OFERTA FORMATIVA TEATRE KADDISH *HIVERN*

Gener / Març 2019

Monogràfic Meisner

La Tècnica Meisner basa l’actuació en la realitat del “fer”, amb l’objectiu de trobar un tipus de comportament orgànic, una actuació que parteixi dels seus impulsos, de l’instint i la intuïció.En aquest curs partirem de l’exercici  base de la tècnica -l’exercici de la repetició- des del seu estadi més mecànic, i anirem afegint elements fins a arribar a construir improvisacions complexes i pautades i la seva aplicació a l’escena.

Professora: Silvia Sabaté

Dilluns de 19.00 a 22.00h. (12 sessions)
Inici: 14 de gener
Final 25 de març

Preu 60€

Límit: 12 persones

 

Taller d’escenificació I

Curs pràctic de 16 sessions que consisteix a preparar una posada en escena amb alguns dels directors professionals en actiu més interessants.

Aquest curs requereix experiència teatral mínima de 2 anys. Es prega envieu una sol·licitud amb un resum de la vostra experiència a info@teatrekaddish.org i que espereu confirmació abans de realitzar la inscripció.


Se trabajará de forma intensiva en un proceso de creación escénica que valora y hace foco en las posibilidades expresivas del actor. A través de un trabajo formal de montaje potenciaremos los campos asociativos de cada intérprete, la relación entre el imaginario individual y el colectivo, combinando herramientas de dramaturgia actoral y dirección escénica.
Si bien es cierto que este taller finalizará con un trabajo final que será exhibido en público, la idea de proceso y ensayo primará en cada sesión.
El montaje escénico será abordado por planos y bifurcaciones, buscando una narrativa que se desplaza de cierta idea de linealidad y esquiva la unicidad de sentido. El texto será abordado como un campo expresivo más, no como la única
unidad formal que dota de identidad a la pieza.

Se trabajará desde 4 ejes: la  acción, el  cuerpo, el imaginario y la emoción.

  • Partituras físico expresivas: Ritmo, dinámicas. La identidad retazo. La identidad costura.
  • Improvisaciones grupales y por parejas y trabajos de escritura guiados desde la escena.
  • Improvisaciones para activar y enriquecer la creatividad y la escucha activa.
  • Trabajo sobre presencia. Trabajo sobre la forma (cualidades de movimientos y gestos).
  • Trabajo sobre el ritmo.
  • Escucha y mirada periférica.
  • El texto y su puesta en boca. Expansión y forma. El cuerpo encarnado. El cuerpo y sus estallidos. El texto como otro cuerpo expresivo.

 

Professor: Juan Miranda

Dijous, de 19 a 22h (16 sessions)
Inici: 14 de febrer
Final 30 de maig
Representacions: 1 i 2 de juny

Preu: 100 euros

Límit: 12 persones.

 

Dates d’inscripcions: del 8 al 18 de gener

Al web de l'Ajuntament