Enverinades

Del 2 al 27 de maig de 2018 a la Sala Versus Glòries

Enverinades

 

INMAQ 2

Enverinades
d'Àngels Aymar

Fa milers d'anys, quan encara se'n deien relats i no estaven escrits en lloc, els contes eren una forma de crear vincles comunals davant les forces inexplicables de la natura. Avui, transformats en contes de fades, diuen que proporcionen esperança a un món aparentment a la vora de la catàstrofe.

Qui eren la Ventafocs, la Bella i la Blancaneus? Van existir, realment? Què hi ha de veritat, en les seves històries? Quina influència han tingut en nosaltres, els seus contes? Què passaria si els contes tradicionals, els que ens han explicat tota la vida i dels que es continuen fent versions en llibres, pel·lícules i obres de teatre, un dia desapareguessin?

Tres reconegudes professores i assagistes, especialitzades en els personatges de la Ventafocs, la Bella i la Blancaneus, respectivament, s'han reunit per prendre una decisió transcendental sobre la pervivència dels seus contes. Mentre argumenten les seves particulars posicions, s'aniran fusionant amb els personatges de ficció.

ENVERINADES és el resultat d'un treball de documentació de l'autora, que aporta dades poc conegudes sobre les tres protagonistes dels contes i ens descobreix aspectes insòlits que les desmitifiquen. Amb un llenguatge irònic, de vegades cru i altres poètic, l'obra connecta no només amb la nostra generació, sinó també amb la dels nostres pares i avis, i amb els joves d'avui, perquè tots hem escoltat de petits els mateixos contes. L'obra ens fa qüestionar alguns dels aspectes que han format i formen part de la nostra educació. El que ens van dir, el que no ens van dir i que els segueixen ocultant o disfressant. Perquè el món d'avui no s'ha deslliurat encara del verí de la mentida, tan inserit en l'esser humà, que perviu imbatible en el seu interior.

 

Fitxa artística

Repartiment:
Mme. Le Clerc: Sívia Sabaté
Frau Shummerman: Blanca Pàmpols
Miss Novicova: Àngela Jové

Direcció: Àngels Aymas
Aj. de direcció i producció: Montse Enguita

Disseny d'il·luminació: Justo Gallego
Espai escènic: Xavi Mateo
Vídeo: Alex Verdú i Pablo Ferreira - Projecte Fonamentum
Fotografia cartell: David Ruano
Fotografia espectacle: Inma Quesada
Perruqueria: Toni Santos
Assesoria de moviment: Anna Martínez
Gravació àudios: El Prat Ràdio
Veu en off: Arnau Puig

Agraïments: Marta Pujol i Marta Llopart

Teatre Kaddish/Kalamukanas

 

INMAQ 1