Morpheo 115 (Vida y sueño de Robert Polsøn)

Del 13 al 29 de juny al Teatre Tantarantana

Morpheo 115 (Vida y sueño de Robert Polsøn)

De Guillem Gefaell
Un espectacle de creació de Kaddish/Kolmanskop Project

Venda d'entrades per la temporada al Tantarantana

 Cartell Kolmanskop

L’any 1988 la CIA va matar els pares de Robert Polsøn en un tiroteig a Munich. Després d’aquest fet terrible, Robert Polsøn es converteix en un conillet d’índies de l’experiment més innovador, el projecte MORPHEO: una manipulació dels somnis a partir d’imatges i fàrmacs, de pel·lícules i drogues. L’experiment acabarà aterrant a les mans d’un publicista que tocarà el cel de l’èxit per acabar caient al pou de la pèrdua d’identitat.

Durant la guerra freda els experiments secrets del servei d’intel·ligència americà per lluitar contra el comunisme van ser nombrosos: Alteració del comportament, creació de cèl·lules adormides, adoctrinament subliminal i un llarg etcètera.

Després de la caiguda del mur de Berlín, símbol de la fi d’una alternativa al sistema, s’han començat a veure les urpes del “somni americà” per acabar convertint-se en un malson pels ciutadans i ciutadanes. Sembla que algú ens manipula els desitjos, els impulsos més essencials. Davant de les injustícies més evidents, els habitants del primer món vivim inmersos en un bombardeig d’imatges que ens deixen narcotitzats.

Morpheo 115 (Vida y sueño de Robert Polsøn) és una reflexió onírica sobre la fi de les utopies i la construcció d’un món a base de la manipulació d’imatges que consumim dia a dia. Una al·legoria en forma de thriller sobre un somni comú anomenat lliure-mercat.

 

De Guillem Gefaell
Un espectacle de creació de Kaddish/Kolmanskop Project

Direcció: Kolmanskop Project
Amb Laura Tamayo, Mònica Hernàndez i Guillem Gefaell

Ajudant de direcció: Maria Donoso
Espai: Josep Carreras
Disseny de vídeo: Manel Arévalo.
Vestuari: Eli Siles.
Assessor escènic: Albert Boronat

Amb el suport de Factoria SI i el Centre Civic Ribera Baixa

Mitjà