FEM (La Llista de Lourdes)

Divendres, 20 Octubre 2017 08:31

FEM (La llista de Lourdes)

Una creació de Maria Donoso, Xavier Gimenez Casas i Núria Ines.

Intèrprets: Núria Inés, Maria Donoso amb la col·laboració de Paula Capistros.

Espai de llum i so: Marina Mora i Maria Donoso

Vídeo de Toni Kinoshot amb la participació de Enriqueta Marimón, Laura Muñoz, Ana Maria Lopez, Soledad Gomez, Loli Martinez, Esther Dominguez, Laura Navarro, Montse Freire, Paula Dorado, Maria Ángeles Albacete, Lidia Gabara, Carmen Molina, Dulce Lopez i Mirca Landi.

Testimonio Audio: Montse Viñals

Fotografia: Vanessa Martínez

Una producció del Teatre Kaddish / Nozomi 700 de l’any 2017.

Agraïments a Mercè Ubalde, Arnau Puig, Cecilia Martínez, Josè Antonio Delgado, Aida Jimenez, Iván Molina i Carlos Mella.

 

Les dones han estat tradicionalment excloses de la història. I la història de l’art no és una excepció. I la història de l’art d’avantguarda no és una excepció.


La Paula és una noia de 15 anys, que escriu, dibuixa i li agrada el teatre. Va venir al Kaddish i ens va preguntar… buscava referents femenins… Ens va dur el seu llibre de l’institut d’història de l’art. El varem mirar, però no hi varem trobar cap artista dona (la majoria eren homes morts !). Després varem fer la “Llista de Lourdes”, la llista d’artistes que apareixen al llibre “Últimes tendències artístiques” de Lourdes Cirlot, el llibre amb el que varem estudiar nosaltres. Allí varem trobar 247 artistes homes i només 15 dones. Com que tampoc servia, varem decidir fer un nou temari d’història de l’art de les avantguardes, especialment adreçat a la Paula.

 

                                       

 

FEM ( la llista de Lourdes) posa en valor les pràctiques artístiques de les dones que han conformat l’avantguarda del feminisme artístic, especialment les que han usat el propi cos de les dones com a lloc d’expressió artística. Es fixa en Carolee Scheemann, Ana Mendieta, Gina Pane, Yoko Ono, Valerie Export, Judi Chicago, Shigeko Kubota, Marina Abramovic, Laurie Anderson, Guerrilla Girls, Patty Chang, Regina José Galindo, Cindy Sherman..

 
Dissabtes 11 i18 de novembre a les 20:30h

 

Diumenges 12 de novembre a les 19:00h i 19 de novembre a les 18h i a les 20h

Entrada: 5 €

Aforament limitat a 25 persones.

companyia