Drames Rurals

Dilluns, 11 Desembre 2017 10:32

Dissabte 16 a les 21h i Diumenge 17 a les 19h

Al Teatre Modern


Direcció escénica i dramaturgia: Joana Romero

Interpretación: Aroa Esteban, Martí Castellarnau, Dúnia Pellisa i Joana Romero

Drames rurals és el primer llibre de narracions de Caterina Albert, una noia benestant de l'Escala, coneguda amb el pseudònim masculí de Víctor Català.

Deu dels dotze títols que conformen aquests drames són històries tràgiques o dramàtiques ubicades en espais rurals, representades per personatges de la pagesia. Només dos, L'explosió i L'enveja, no s'ajusten al conjunt. Els deu contes restants presenten, en termes generals, les històries d'uns personatges que, marcats per la fatalitat, contra la qual no poden lluitar, acaben perdent la vida o viuen en desgràcia definitiva.

VictorCatala 

«Jo vinc del fet viu, no del fet mort; per arribar aquí no he travessat la serena quietesa de l'arxiu, sinó l'agitació tumultuosa del carrer; més que la memòria de les accions i de les dèries dels homes, m'han dit els homes i ses dèries, les accions mateixes; he comprès el dinamisme, la força propulsora d'aquestes, millor que en l'examen i compulsa del document escrit, en l'auscultació directa de la vida. En una paraula: en lloc d'escorcollar amb devota, amb sagrada porfídia per extraure de la pregonesa de lo desconegut la coneixença de les coses estades, m'he limitat, amb tota la modèstia que em permetia ma situació, però, això sí, amb ulls amplament, àvidament oberts, a guaitar l'espectacle en curs que s'oferia al meu davant, aqueix espectacle meravellós que, amb el retruc seguit dels egoismes i les passions humanes, i amb l'eternal i fecunda renovació de la naturalesa, ens regala cada dia i tan generosament el destí».

Entrada: 12€

companyia